Webbprogrammering (DA189A)

Malmö Högskola

Modul 2 - Arrayer och jQuery

1. Inledning

I denna modul ska vi ta och titta närmre på arrayer i JavaScript (svenska: listor) för att hantera tillfälligt sparad data i en bra struktur. Ni bör vara introducerade till arrayer vid tidigare kurser och i denna modul sla vi gå in lite mer på djupet och använda oss utav nästlade arrayer.

Från och med denna modul så rekommenderar jag er att använda er utav något JavaScript-ramverk för att förbättra och optimera den JavaScript-kod ni skriver (inte minst för att slippa kompabilitetsproblem mellan olika webbläsare). I kursen föreslår vi att ni använder er utav jQuery, men det är upp till er om ni vill använda ett ramverk, och även vilket ramverk ni använder. Det rekommenderas dock verkligen att ni använder er utav ett ramverk.

2. Material

2.2. Kurslitteratur

  • De kapitell i boken Beginning JavaScript development with DOM scripting and Ajax som hanterar datatypen arrayer.

2.4. Extra läsning

2.5. Övningar

  1. CodeAcademy - Introduktion till jQuery
  2. CodeAcademy - Arrayer och Objekt
  3. Ni kan även ha stor nytta av övningarna i Modul 1 gällande kodupplägg, funktioner, tankesätt och struktur.

2.6. Inlämningsuppgift


Användning av allt material är fritt, om motsatsen inte anges. Länka gärna! Formellt utrycks detta med licensen Creative Commons Erkännande 4.0 Sverige.

Webbplatsen drivs av Anton Tibblin, som också ansvarar för kursen Webbprogrammering, fristående distanskurs, Malmö högskola.