Webbprogrammering (DA189A)

Malmö Högskola

Modul 0 - Introduktion, Bekanta er med kursen

Kursen börjar med att ni ska bekanta er med It's Learning (vår läroplattform) och dvwebb. Dvwebb är Malmö Högskolas webbpubliceringssystem som kommer att användas för denna kurs. Det fungerar i praktiken som ett webbhotell där ni kan ladda upp era filer för att kunna nå dem globalt (inte bara från er egna dator). Dvwebb har stöd för programmeringsspråket PHP och samt databasspråket MySQL som vi kommer att använda i denna kurs. Alla inlämningsuppgifter kräver att ni publicerar er lösning på dvwebb och bifogar länken till er lösning vid inlämning via It's Learning.

1. Att komma igång:

1.1. Dvwebb

1.1.1. Aktivera Dvwebb

Instruktioner för att aktivera och använda dvwebb hittar ni här. Har ni några problem med att komma igång med denna tjänst så använda forumet på It's Learning för att får hjälp.

Videoguide för hur man aktiverar och kommer igång med dvwebb:

1.1.2. Övning
  • Testa att lägga upp en webbsida (skapa en enklel HTML-sida, eller använd denna exempelsida) på dvwebb - surfa till den - kontrollera så att allt fungerar som det ska (vilket är en förutsättning för att lyckas i kursen).

Ni som inte läser kursen genom Malmö Högskola kan använda vilket webbhotell ni vill för att slutföra uppgifterna.

1.2. It's Learning

Kontrollera att ni kan logga in på It's Learning med de uppgifter ni fått från Malmö Högskola. När ni loggat in på It's Learning kontrollera att ni se kursen "20142-75062 - Webbprogrammering". Det är viktigt att ni kommer åt kursen på It's Learning eftersom det är där som nyheter publiceras, inlämningsuppgifter ska lämnas in och forumet för frågor finns.

1.3. Repetera JavaScript-kunskaper

Om det var längesedan ni programmerade i JavaScript (eller språket är nytt för er) så finns här lite länkar som ni kan repetera vid:


Användning av allt material är fritt, om motsatsen inte anges. Länka gärna! Formellt utrycks detta med licensen Creative Commons Erkännande 4.0 Sverige.

Webbplatsen drivs av Anton Tibblin, som också ansvarar för kursen Webbprogrammering, fristående distanskurs, Malmö högskola.